top of page

100% uthyrning på rekordtid genom intelligent annonsering


Vill du komma i kontakt med oss, veta mer om Emerse Labs eller programmatisk marknadsföring? Kontakta oss genom formuläret här eller Stina Larsson på telefon +46 709 769 901.


Bakgrund

UniverCity är en bostadsutvecklare med fokus på hyresbostäder i Sveriges starkaste tillväxtregion Stockholm-Uppsala. UniverCitys syfte med marknadsföringen var att få in intresseanmälningar till deras nybyggda hyresrätter i Upplands Väsby. De ville därför, genom enkla medel och kreativitet, hitta rätt hyresgäster och skapa uppmärksamhet kring sitt projekt i Upplands Väsby.

Utmaning

UniverCity ville ha in kvalitativa intresseanmälningar från personer med möjlighet att flytta in omgående. Lägenheterna stod ju trots allt redo för inflyttning. Vilka är dessa personer, vart hittar vi dem och hur fångar vi deras uppmärksamhet? Personer som bor i närheten och går i separations- och skilsmässotankar är sannolikt intresserade av snabb inflyttning. Personer boende på annan ort i Sverige som fått jobb i Stockholm var också en potentiell målgrupp.

Här gällde det att hitta rätt budskap anpassat till rätt målgrupp som sedan det anlitade uthyrningsteamet på Fastiella kunde ta hand om.


Att synas i sociala medier är en självklarhet men här ville vi tillsammans även göra en extra insats för att kliva utanför ”ankdammen” och både skapa och stärka intresset hos målgruppen på ett annat sätt.


UniverCity var öppna för att testa nya kreativa idéer för att se vad som ger bäst effekt. Med tanke på vår tidigare väldigt positiva erfarenhet av automatiska materialtester, s.k. A-B/N-tester, genom programmatisk marknadsföring så bestämde vi oss för att addera detta till strategin.


Social Media + Programmatisk annonsering + Chat GPT = SANT


Social Media - På UniverCitys sociala medier låg fokus på att driva trafik till Homeq.se som är den externa sidan där man hittar mer information om lägenheterna och fyller i sina kontaktuppgifter.


Chat-GPT - Vi visste inte i förväg vilket budskap som skulle ge oss bäst resultat. Därför ville vi testa olika budskap för att kunna avgöra vad som funkar bäst. Dvs ge oss trafik och konverteringar. Här använde vi oss av Chat-GPT för att få fram variationer på texter. Vi valde 10 förslag att testa i EMERSE LABS som är en plattform för att just testa olika variationer av annonser s.k. A/B/N-tester. Här kunde vi snabbt se exakt vilken variation som gav vilket resultat. Efter det var det enkelt att optimera mot de bästa budskapen.


Programmatisk annonsering - Till den programmatiska annonseringen använde vi bland annat oss av en metod som kallas för kontextuell targeting för att nå målgruppen. Detta är en strategi som innebär att annonserna hamnar i en redaktionell miljö som innehåller ”sökord” som vi har angett och som är relevanta för annonsen. I detta fall angav vi ord såsom skiljas, skilsmässa, flytta isär, flytta ihop, sambolagen med flera. Utöver den kontextuella annonseringen använde vi även oss av relevanta sajtlistor som Boli, Hemnet och Blocket Bostad.


Resultat

Under perioden då annonseringen pågick (april – juni) fick UniverCity en jämn ström av sökande och med mycket hög träffbild på de kriterier som satts upp för att godkännas som hyresgäst. Det skrevs 106 nya hyreskontrakt och 100% av projektet är nu uthyrt.


Genom annonseringen och de smarta lösningarna nådde vi vårt mål. Det har varit ett kreativt och lärorikt samarbete. Dessutom att vi har fått inspiration till hur vi kan jobba med kommande projekt för att få dem uthyrda snabbare. Att vi haft roligt och skrattat mycket längs resans gång är ett plus som gett oss ökad arbetsglädje! ” säger Christina Sundman som är vd på UniverCity.
"Det har varit väldigt tacksamt att ha ett flöde med bra intressenter som vi kunna jobba löpande med tillägger Eva Andersson Ericson, vd på Fastiella. Detta har underlättat vårt arbete och bidragit till att vi kunnat fylla fastigheten på rekordtid med glada och förväntansfulla hyresgäster."


Eva Andersson Ericson, VD på Fastiella


Sammanfattning

Att få till en bra räckvidd och skapa kännedom associeras ofta med dyra köp via TV eller Radio. Programmatisk annonsering tillhör också ett kraftfullt räckviddsmedia men till ett betydligt lägre pris. Dock är programmatisk annonsering ett alternativ som är komplext och okänd mark för många och att därtill koppla på en A/B/N-testplattform för att optimera annonsmaterialet kan kännas överväldigande.


Därför är det viktigt att kunna arbeta med en partner som inte bara lägger upp annonser och låter annonserna bara göra sitt. Här krävs kunskap, optimering och nitty gritty arbete på djup nivå för att få valuta för investeringen. Sociala medier är däremot ett självklart val för många, en kanal som är stark längre ner i säljtratten både trafikdrivande och konverterande.

Att kombinera programmatisk annonsering för att skapa räckvidd med sociala medier för trafik och konverteringar är en strategi som UniverCity använde och gav bra effekt. Ett vinnande koncept helt enkelt.


Här får tilläggas att den öppenhet som UniverCity haft, att faktiskt våga och vilja testa nya metoder är givetvis en stor nyckelfaktor till att vi överhuvudtaget kunde leverera det resultat som vi gjorde.


Om UniverCity

UniverCity är en bostadsutvecklare med fokus på hyresbostäder i Sveriges starkaste tillväxtregion Stockholm-Uppsala. Deras filosofi är att sätta människors behov i centrum och erbjuda bostäder som svarar upp mot medvetna människors förväntningar om ett boendet som är en viktig del i deras livsstil. Med tonvikt på ekologisk och social hållbarhet, med gott om gröna ytor och möjligheter att umgås, skapar vi en boendemiljö där människor trivs och mår bra.Om Fastiella

Fastiella är ett privatägt konsultföretag som arbetar med fastighetsförvaltning och är specifikt inriktade mot intäktssidan. Fastiella är fast beslutna om att basen i en välfungerande förvaltning består av de tre parametrarna: Stabil plattform, kunniga individer och välfungerande processer. Mer information om Fastiella här: https://fastiella.se/


Om Emerse

Emerse har varit med i branschen sedan 2007 och var en av de absolut första att börja skriva egen kod för att skapa ett programmatiskt verktyg, en DSP. Det ger Emerse en oerhört djup kunskap om algoritmer, machine learning, AI och hur man nitiskt hanterar programmatisk annonsering för bästa resultat. Med denna kunskap hanterar vi samtliga digitala verktyg på ett seniort och unikt sätt.


Emerse sitter med i den internationella kommittén W3C som är en global organisation för att sätta standarder och guidelines för webben. Vi sitter också med IAB (världsorganisation för onlinemarknadsföring).


Vill du komma i kontakt med oss, veta mer om Emerse Labs eller programmatisk marknadsföring? Kontakta oss genom formuläret här eller Stina Larsson på telefon +46 709 769 901.


bottom of page