skip to Main Content

Digital Marketing Associate till vår Advertising Operations team

Emerse söker en drivande och analytisk Digital Marketing Associate till vår Advertising Operations team (AdOps) i Malmö (The Point i Hyllie). Detta är ett föräldravikariat under minst ett år, med goda möjligheter till förlängning.

Har du ett genuint intresse av digital annonsering och vill arbeta i ett ledande och expansivt företag? Brinner du för nöjda kunder, kundutveckling och digital marknadsföring? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Du kommer ansvara för genomförandet av kundprojekt i Advertising Operations-teamet på Emerse huvudkontor på The Point i Hyllie. Arbetet innefattar både praktiskt arbete med medieköp, hantering av digital annonsering i olika plattformar, rådgivning, analys och optimering samt mycket kundkontakt via möten, mejl och telefon. Tillsammans med säljteamet (Account Managers) ansvarar du för den huvudsakliga kundkontakten och genomförandet i kundprojekt.

Vem är du? Du har minst 2 års yrkeserfarenhet av praktiskt arbete med digital annonsering, exempelvis hos mediebyrå, annan digital byrå, i eget bolag eller på en marknadsavdelning. Det är viktigt att du har ett brinnande intresse för det praktiska arbetet med digital annonsering inklusive hantering av annonskampanjer, genomförande av analyser och implementering av strategier. Vi vill att du har erfarenhet av arbete i en eller flera digitala annonsplattformar, exempelvis Google Ads, Facebook eller programmatisk annonsering. För tjänsten krävs att du har relevant utbildning inom teknik, ekonomi eller marknadsföring. Exempelvis civilingenjör, civilekonom eller annan utbildning med inriktning på digital marknadsföring. Du pratar och skriver engelska och svenska obehindrat. Vidare har du mycket goda kunskaper i Office-paketet, inklusive Microsoft Excel.

För att vara framgångsrik i tjänsten tror vi att:

  • Du har ett genuint intresse för analyser, siffror, optimering och marknadsföringsdata.
  • Du tycker om att kommunicera både skriftligt och muntligt.
  • Du trivs med att arbeta med flera kundprojekt samtidigt och du fungerar bra i ett högt tempo.
  • Du är strukturerad och noggrann.
  • Du är proaktiv och tar egna initiativ samt tycker om att arbeta med problemlösning.
  • Du är positiv och uppskattar att arbeta med kundens resultat i fokus.

Emerse är ett svenskt teknikföretag inom programmatisk annonsering. Sedan starten 2007 har Emerse anlitats av många kända annonsörer runtom i världen såsom Obama, Pizza Hut, Fonus, Zalando, Sjunde AP-fonden, Haglöfs, Hästens och många fler. År 2018 hanterade Emerse uteslutande hela den digitala valkampanjen för ett av partierna i det svenska riksdagsvalet. Emerse tekniska plattform (DSP – Demand Side Platform), som har utvecklats internt av teamet i Lund, består av avancerade algoritmer och data som utför automatiserad handel av annonsutrymme via hundratals globala annonsbörser. Genom att analysera stora datamängder från digital annonsering med hjälp av bland annat Data Science och Machine Learning kan annonsören förbättra resultaten och avkastningen från sina annonsinvesteringar. 2016 blev Emerse grundare och VD Carl-Johan Grund utsedd till Årets Företagare i Lund och Skåne av organisationen Företagarna. Sedan 2014 är investeringsbolaget Spiltan delägare.

Varmt välkommen att skicka ditt CV och personliga brev till Heidi Schoszarzek på adopsjobb@emerse.com.

Back To Top