skip to Main Content
Så Skapar Du Perfekta Annonser

Så skapar du perfekta annonser

Bra utformade banners skapar bevisligen resultat. Vad ska du som annonsör tänka på för att öka chanserna till att just ditt material syns och får dem du vill nå att reagera? En lyckat annonsmaterial att inspireras av är från en av Wilfas kampanjer, där en danskdesignad kaffebryggare stod i centrum för erbjudandet. Vi sammanfattar framgångsfaktorerna.

Kampanjen hade ett väldesignat annonsmaterial som byrån Guts & Glory låg bakom. Kundens främsta mål var att generera klick som ledde vidare till ”köp här” på landningssidan. Då hamnade man på utvalda återförsäljares sajter med möjlighet att genomföra köpet.

Det är tydligt att det kreativa materialet var lyckat; med tydligt budskap, tydlig call-to-action och tydlig avsändare. Därtill fick de klara bakgrundsfärgerna och den snygga produktbilden bannern att verkligen sticka ut på de sajter där den exponerades.

Så här skapar du perfekta annonser:

1. Målgruppsanpassat – Vad är intressant för just dem du vill nå? Kan ni ta fram flera varianter? Ett exempel är att endast visa Audi annonser för Audiägare

2. Tydligt budskap och avsändare –  Din annons har ofta bara någon sekund att fånga intresset på. Ett tydligt budskap, av värde för användaren (t ex produkt och pris)

3. Tydlig CTA-knapp – En tydlig uppmaning ökar oddsen för att någon ska klicka på ”Call-To-Action” knappen (”Boka tid” eller ”Läs mer”)

4. Avskalad design – En ”ren” och tydlig banner utan plotter genererar lättare klick. Mottagaren förstår snabbt vad avsändaren vill säga. Undvik långa texter och tänk på att den ska kunna fungera i olika webbmiljöer. Ibland behövs en ram runtom.

5. Få färger Färre färger överlag gör det lättare att ta beslut om och var man klickar vidare. Värna om varumärkets igenkänningsfaktor där bild & färg matchar landningssidans design.

6. Säsongsbetonat – Se till att anpassa innehåll efter aktuella säsonger och händelser i omvärlden!

​PS Tänk också på att se till att landningssidan inte lämnar en potentiell kund besviken!

Back To Top