skip to Main Content
Genvägar Till Att Hitta Och Lära Känna Din Unika Målgrupp

Genvägar till att hitta och lära känna din unika målgrupp

Ju mer du som annonsköpare vet om din målgrupp och hur och var man bäst når dem, desto mer effektiv blir annonskampanjen. Olika sorters data har därför alltid varit en viktig faktor i marknadsföring. Genom att köpa annonsutrymme programmatiskt via en DSP kan du både vara mer pricksäker och samla in insiktsfull data om användarna. Du kan också utnyttja tredjepartsdata för att snabba upp processen. Tillsammans gör programmatic och data det möjligt.

Vår plattform är integrerad med ledande leverantörer av värdefull målgruppsdata som kan effektivisera din kampanjstyrning. Det innebär att vi t ex kan erbjuda geografisk målgruppsstyrning och konsument-klassdata så att du kan nå dem du önskar på ett säkert, effektivt och pålitligt sätt. Säljer du exempelvis bilar vill du förmodligen nå dem som har körkort och allra helst redan äger en bil i motsvarande kategori. Gäller kampanjen en påkostad modell vill du kanske även filtrera efter köpkraft i målgruppen. Säkerligen är det även relevant att nå dem som bor i närheten av dina köpställen.

Via vår plattform kan vi även använda cookie-baserad targeting data som ger oss möjlighet att styra annonser mot en mängd olika typer av användare utan att först behöva samla in cookies själva. Du behöver alltså inte själv köpa en stor volym Facebook eller Google-annonser utan hittar genvägar i vår plattform som både snabbar upp processen och sparar dig pengar.

Detta fungerar som så att verifierad hushållsdata applicerats utifrån demografi, livsstil och intressen på anonyma användare i ett brett nätverk av sajter. Utifrån t ex boendeform, bilägande, inkomst, familjesituation och företagande kan vi se vilka som är relevanta konsumenter för just ditt erbjudande. Utöver ett stort antal färdiga ”smarta segment”, t ex sportfanatiker, modelejon, hemmakockar, eller husdjursälskare, finns det också tidsbegränsade kampanjmålgrupper att nyttja, t ex ”däckbytare”!

Vi analyserar hur dina annonser tas emot av målgrupperna och hjälper dig få en nyanserad och heltäckande bild av dina kunders val, preferenser och vanor. Vi kan också få insikter om vad din kund gör då hen inte handlar hos dig. Det ger dig en fantastisk kundförståelse som bidrar till att du kan vara mer relevant i din kommunikation och i dina erbjudanden.

Back To Top