skip to Main Content
Ansträng Dig Inte I Onödan. Använd Dayparting.

Ansträng dig inte i onödan. Använd dayparting.

Det gäller att hushålla med resurserna både i värmeböljan och vad gäller programmatiska kampanjer för att vara effektiv när det gäller. Vi har förstått att många anammat mer kontinentala vanor med siesta och sena middagar till följd av hettan. Genom att vara beredd på att ändra frekvensstyrning och dayparting, dvs tid på dygnet som annonserna visas, kan du hitta din kampanjs magiska mix av styrning/kostnad vs resultat.

Annonser beter sig olika beroende på vilken tid på dygnet eller till och med vilken veckodag de visas. Det kan till exempel vara så att dina annonser fungerar bäst mellan säg klockan 18-20 på vardagskvällar. Vilket kan vara bra att veta, så att du slipper betala fem gånger så mycket för att synas på förmiddagar eller tio gånger så mycket för ett enda klick på en helg.

Det är helt okej att köra en kampanj endast under en del av dagen eller på vissa dagar i veckan. Tider på dagen som inte är idealiska för dina kampanjmål och resultat bör därför uteslutas. Det här är ett smart sätt att nå din målgrupp när de är online, samtidigt som du ser till att din budget spenderas på ett kostnadseffektivt sätt.

Dayparting-tekniken är mycket vanlig i reklambranschen, tydligast är det med tv-reklamen, du har säkert lagt märke till att den reklam som visas på dagen är helt annorlunda än den som visas sent på kvällen. Vi använde vi oss till exempel av dayparting för att styra flödet av Pizza Huts annonser online. Vi ställde in parametrarna så att annonserna endast visades vid specifika tider på dagen, från klockan 16 till 21 varje kväll i veckan, vilket är just den tiden som vi vet att målgruppen funderar på vad de ska äta till middag och bestämmer sig för vilken restaurang de ska besöka eller söker efter enkla middagsalternativ på nätet. Läs mer om Pizza Hut’s kampanj här.

Back To Top