skip to Main Content
5 Tips Till Dig Som Vill Annonsera Kring Fotbolls-VM

5 tips till dig som vill annonsera kring fotbolls-VM

Funderar du på att marknadsföra dig lite extra i samband med fotbolls-VM, eller FIFA World Cup som det heter officiellt? Då är du inte ensam! Vi ser redan att annonspriserna skjuter i höjden inför den 14 juni då världens inofficiellt största sportevenemang med 32 nationers fotbollslag sparkas igång i Ryssland. Framförallt är det betting-företagen som köper upp annonsutrymme så vill du vara säker på att vinna annonsutrymme behöver du vara aktiv.

1. Var medveten om att priserna är högre än vanligt generellt sett. Håll ögonen på läget och var beredd på att höja buden om du vill vara säker på att få annonsutrymme.

2. Tänk utanför boxen för att hitta kostnadseffektiva annonsplatser. Du kan användasemantic key words för att matcha redaktionellt innehåll med det du vill visa, site lists där du helt enkelt handplockar vilka sidor du vill targeta, eller bara köra öppetså att du hittar trafik där det finns.

3. Tänk på, såvida du inte är en officiell sponsor (typ FIFA-partners-jättarna Adidas, Coca-Cola, Wanda Group, Gazprom, Hyundai, Qatar Airways och Visa), att inte använda några officiella märken, logotyper eller foton i din marknadsföring, för då ligger du risigt till.

4. Självklart kan det vara effektivt att anpassa din marknadsföring under Fotbolls-VM. Använd gärna kreativa grepp som triggar igång förväntan hos din kundgrupp, med aktuell matchs hashtag, flaggor etc.

5. Ha koll på var din målgrupp kommer att vara och vilket utbud som finns av lämpliga offline- och online-plattformar när ni planerar era kampanjer och se över hur ni kan skräddarsy era creatives för att generera intresse bland alla fans.

Back To Top