skip to Main Content
Retargeting För Din Målgrupp

Retargeting för din målgrupp

Retargeting är en fantastisk funktion av intressebaserad målgruppsinriktning. Genom att sätta retargetingtaggar på din sajt kan du få personer som redan besökt sajten att återvända efter de har blivit exponerade av dina videoannonser eller banners.

Det är ett smart sätt att nå personer som redan visat intresse för det du erbjuder och dina produkter och få dem att vilja komma tillbaka och handla mer. Med retargeting kan du nå dessa personer när de surfar på internet. med hjälp av cookies kan du bygga ihop en lista över användare som besökt din sajt, köpt dina produkter eller interagerat med tidigare annonser. Sen kan du rikta nya annoner mot samma personer med ytterligare annonser.

Klicka här för att se en större bild

Till exempel; Om 10 000 personer har besökt din sajt kan du köra en banner eller en videokampanj som riktar sig enbart till dem. Låt oss säga att du är en online-återförsäljare som säljer skrivare och tv-apparater. Du kan visa annonser för den senaste tv-modellen till de personer som redan besökt tv-sektionen, eller så kan du marknadsföra andra produkter som du tror att de skulle kunna vara intresserade av, som t.ex. surroundljudsystem eller DVD-spelare.

Vissa användare besöker din sajt men lämnar utan att köpa något. Då kan du placera en tagg som lägger dessa besökare till en separat lista. På så sätt kan du nå ut till dessa potentiella köpare när de surfar på andra webbplatser, med ett erbjudande som påminner dem om att återvända till din sajt och slutföra ett köp. Det kan vara personer som besökt din webbplats under de senaste 7 dagarna eller upp till 540 dagar sedan.

På samma sätt kan du använda taggar för att nå personer som anmält sig ditt nyhetsbrev, deltagit i tävlingar eller köpt produkter på din sajt. Listan du bygger kan användas för att effektivt visa annonser med specialerbjudanden, eller helt enkelt bara för att uppmuntra kunder att återvända till din sajt.

Back To Top