skip to Main Content
Målgruppsinriktning

Målgruppsinriktning

Det är väldigt trångt på internet. Över tre och en halv miljard människor  använder internet regelbundet, vilket utgör mer än 46% av jorden befolkning. För att din reklamkampanj ska få så stor genomslagskraft som möjligt är det centralt att nå rätt målgrupp för din digitala kampanj.

Varje använd metod är enskilt stark, men det är när de verkar i kombination med varandra och i samarbete med specialutvecklade algoritmer och nytänkande teknologi som man verkligen uppnår de mest effektiva resultaten. Låt oss guida dig genom djungeln av olika sätt att nå din målgrupp.

Kontext

En metod där vårt system genomsöker artiklar på webbsidor för matchande nyckelord och enbart visar kampanjens annons där den hittar överensstämmande nyckelord. Till exempel; en man läser en artikel om Båstads tennisveckor på en nyhetssajt. Vårt system registrerar att mannen är intresserad av tennis och han blir exponerad av en annons för en ny sportsbetting sajt som visar det nya stjärnskottet i tennis, Elias Ymer. Sannolikheten att mannen kommer att klicka på annonsen är stor, eftersom det finns en klar kontextuell samhörighet mellan nyhetsartikeln och innehållet i annonsen.

Kategori

En metod där vi inriktar oss på kluster av sajter som är kategoriserade under samma ämnesområde som kampanjen. Dessa sajter har troligtvis ett högt antal besökare av den utvalda målgruppen. Till exempel; en kampanj erbjuder uthyrning av lyxiga sommarstugor i skärgården. Vi placerar annonserna på heminrednings- och livstilssajter, eftersom vi vet att de som regelbundet besöker denna typ av sajter har ett starkt intresse av hus och hem. Sajtens läsare kommer därför med stor sannolikhet finna annonserna i kampanjen intressant.

Demografi

Vi styr innehållet av annonser baserat på specifik information om en viss typ av användare, exempelvis ålder, kön, yrke, inkomst, språk och geografisk position. Till exempel; en ensamstående 29-årig kvinna som bor på Östermalm har registrerat en ny mailadress på Gmail. Systemet antar att hon är intresserad av trevliga restauranger i omgivningen. Hon blir därför exponerad av en annons för en nyöppnad gastropub i kvarteret. Sannolikheten att hon kommer att finna annonsen relevant är stor eftersom hon bor inom samma postnummerområde.

Användardata

Detta är en av de mest kraftfulla metoderna, eftersom den är skräddarsydd efter en användares intressen, online-persona och beteendemönster på internet. Användarens onlinemönster sparas i webbläsaren som cookies, som i sin tur möjliggör välanpassad och målgruppsinriktad marknadsföring, baserad på en användares egen webbhistorik, använda sökord och persona. Spårad användardata samlas kontinuerligt och sorteras i specifika målgruppssegment index. Annonsörer kan använda sig av de indexerade segmenten som filter och rikta annonser som matchar specifika användares intressen för att ge dem en mer relevant och individualiserad annonsmiljö online. Till exempel; en grupp människor har läst en artikel om top 10 resmål inom Europa. De har också besökt en resebyrås hemsida och startat en prenumeration av deras nyhetsbrev, samt gjort ett antal sökningar på Google med sökorden “Louvren”, “Paris” och “billiga hotell”. Dessa repetitiva beteendemönster påvisar att de har ett intresse för resor och blir därför kategoriserade som en del av den utvalda målgruppen för en annons om paketresor till Frankrike.

Back To Top