skip to Main Content
The Yes Day

The Yes Day

Emerse blev inbjudna till The Yes Day, ett heldags event på Ideon Science Park i Lund, med målsättning att lyfta kvinnligt entreprenörskap och inspirera fler kvinnor till att starta eget. Vi säjer YES till workshops, föreläsningar, nätverksmöjligheter och nya perspektiv på spännande idéer, tankar och drömmar.

Vi har fått lära oss att endast 34% av alla nya företag startas av kvinnor. Andelen är dessutom väsentligt lägre inom mansdominerade branscher, vilket är de som attraherar mest pengar.

Mest spännande av alla seminarier var panelsamtalet med den kritikerrosade och prisbelönta artisten Jenny Wilson, som genom sitt artisteri ständigt går igenom kreativa utmaningar och blir en egenföretagande för att nå ut till sin publik. Hon beskriver sin kreativa process som ett zick-zackande mellan tvivel, inspiration och diciplinerat arbete. Hon trycker på vikten av att använda sig av kolleger och vänner som bollplank till alla idéer, det hjälper henne att sortera bort de idéer som inte är värda att satsa på.

Back To Top