skip to Main Content
E-Commerce Summit

E-Commerce Summit

Mina kolleger och jag åkte till Malmö Arena tidigt för att hinna äta frukost innan eventet började. Efter ett kort mingel, var talarna näst på tur i dagordningen. Många var VDs och grundare av det egna företaget och talade om hur de kommit igång.

Den första talaren efter lunch var Fredrik Rundqvist, exekutiv producent på Massive Entertainment. Fredrik har varit involverad i spel som Far Cry 3 och Assassins Creed: Revelations. Ämnet för hans presentation handlade om metoder för att fånga kundens uppmärksamhet och hålla dem under hela videoannonsen. När Fredrik skapar ett actionspel, intervjuar han tidigare militära killar för att räkna ut hur de beter sig i området så att han kan använda det i själva spelupplevelsen.

Något som kan vara värt att nämna är den nya trenden inom me-handel. Det handlar om att förstå vad kunden egentligen vill ha, Fredrik Rundqvist gör just detta. Han uppfyller behoven hos sin målgrupp genom video marknadsföring. Men hur kan vi göra det också? Genom att studera och samla in data kring konsumentbeteende på internet, kan vi ta reda på vad deras intressen verkligen är och vilka krav de har. Efter det kan vi engagera den potentiella kundens intressen och tillämpa i vår marknadsföringskanal. Det nordiska e-handel toppmötet 2015 var verkligen något att minnas. Så många nya upplevelser och en mängd ny information att ta in. Definitivt en minnesvärd händelse och en som vi vill uppleva igen nästa år!

#NES15

Katrina Jensen
Emerse Intern

Back To Top