top of page

Smarta annonseringsval som ledde till besöksrekord

Vill du komma i kontakt med oss, veta mer om Emerse eller programmatisk marknadsföring? Kontakta oss genom formuläret här eller Stina Larsson på telefon +46 709 769 901.


Bakgrunden

Funnys Äventyr på Mobila ville genom enkla medel skapa uppmärksamhet och locka besökare till deras sagovärld i Malmö. Det är sommarlov och sagovärlden är ett självklart besöksmål för många som känner till dem. Nu har man maxat sagolandet med aktiviteter, lek samt teater och vill att ännu fler ska känna till dem och besöka dem.

Behovet

Öka antalet besökare. Kan vi slå förra årets besökarantal? Vad behöver vi göra för att maximera resultatet? Med en svag svensk valuta i förhållande till danska kronan är det en självklarhet att nå barnfamiljer i Köpenhamn. Här är det lätt för danskar att ta sig över bron och njuta av Skåne.


Att synas på sociala medier är givetvis inte något man behöver fundera två gånger över, men att addera programmatisk marknadsföring på det kan låta komplicerat.


Programmatisk marknadsföring är trots allt ett av de mest komplexa digitala verktyg som finns och vet man inte hur det ska pareras kan ett litet test kännas som bortkastade pengar.


Genomförandet - Social Media + Programmatisk annonsering = SANT


  • Facebook

På Funnys Äventyrs sociala medier låg fokus på att driva trafik till hemsidan samt bokningssidan i både Sverige och Danmark med en övervikt på framför allt Köpenhamn.

  • Programmatisk

Till de trafikdrivande kampanjerna på Facebook adderade vi programmatiska annonser med fokus på att skapa kännedom och räckvidd i Danmark med större övervikt på Köpenhamn.

Här riktade vi in oss på småbarnsföräldrar och mor/farföräldrar för att nå potentiella besökare till Funnys Äventyr. Vi riktade även in oss på hemsidebesökare, så kallad retargeting, ett generellt för att bjuda på specifik information om aktiviteter som skedde. Perfekt sätt att bearbeta de som hade hittat till hemsidan via sociala medier men inte ännu tagit action.


Vi använde också en metod som kallas för retargetingoptimering som i stora penseldrag handlar om att man hittar helt nya målgrupper som har samma beteende som de som besöker sajten.


Resultatet - REKORD med +2000% besökare

Under Juli månad 2023 ökade antalet danska besökare med över 2000%.

Dagsbesökarantalet slog rekord flera dagar under månaden. Flest antal besökare på en enda dag uppgick till totalt nära 1000 besökare. Även onlinebokningarna ökade kraftigt! Resultatet blev en mycket lyckad kampanj med glada besökare tack vare bl.a. välplanerade event från Funnys Äventyr.


Sammanfattning

Att få till en bra räckvidd och skapa kännedom associeras ofta med dyra köp via TV eller Radio. Programmatisk annonsering tillhör också ett kraftfullt räckviddsmedia men till betydligt lägre priser. Dock är programmatisk annonsering ett alternativ som är komplext och okänd mark för många. Därför är det viktigt att kunna arbeta med en partner som inte bara lägger upp annonser och låter annonserna bara göra sitt. Här krävs kunskap, optimering och nitty gritty arbete på djup nivå för att få valuta för investeringen. Sociala medier är däremot ett självklart val för många! En kanal som är stark längre ner i säljtratten både trafikdrivande och konverterande. Att kombinera programmatisk annonsering för att skapa räckvidd, med Sociala medier för att skapa trafik är en strategi som Funnys Äventyr använde och som slog besöksrekord. Ett vinnande koncept helt enkelt!


Om Funnys Äventyr

Funnys Äventyr i Malmö är ett kreativt och lekfullt kulturhus för barn! Tänk dig ett sagolandskap där du kliver rakt in i några av våra mest älskade barnböcker. Kika in i Alfons Åbergs kök, hoppa i höet hemma hos Pettson & Findus, åk tillbaka till vikingatiden med Halvdan och Meia, lös mysterium med Kattspionerna i en miniatyr av Rosengård, hälsa på i Mumindalen, lär känna den vanliga men ovanliga flickan Funny och hennes kompis Humlan Djojj och mycket mer!

Om Emerse

Emerse har varit i branschen sedan 2007 och var en av de första att börja skriva egen kod för att skapa ett programmatiskt verktyg, en DSP. Det ger bolaget en djup kunskap om algoritmer, machine learning, AI och hur man hanterar programmatisk annonsering för bästa resultat. Med denna kunskap hanterar vi samtliga digitala verktyg på ett specialiserat och unikt sätt.


Emerse sitter med i den internationella kommittén W3C som är en global organisation för att sätta standarder och guidelines för webben. Vi är också medlemmar i IAB (världsorganisation för online-marknadsföring).


Vill du komma i kontakt med oss, veta mer om Emerse eller programmatisk marknadsföring? Kontakta oss genom formuläret här eller Stina Larsson på telefon +46 709 769 901.


bottom of page